Mindfullness

Minfullness

Leven in het nu, niet piekeren over het verleden , of over de gebeurtenissen die mogelijk komen gaan, in de toekomst, wie wilt dit nou niet? Door de komst van het mindfullness principe, momenteel erg hip in Nederland en de wereld, wordt hier steeds meer aandacht aan gegeven. Cursussen en workshops groeien als paddenstoelen uit de grond. Maar wat is mindfullness nou precies?

Leven zonder pijn. Minfulness is aandacht geven aan het nu, zonder oordeel te geven aan je gevoel of gedachten. je leert meer stil te staan bij het moment en de interpretaties, oordelen, verlangens,gevoelens, emoties en onze  vaak automatische gedragingen. Hier sta je in het dagelijks leven vaak zelden bij stil, echt bewust van wat je denkt voelt en hoe je vervolgens hier naar handelt.

Je kunt je voorstellen , dat dit een erg goede manier is om tijdens een cursus stil te staan bij je huidige levenswijze. Hierin kijk je namelijk niet alleen naar de korte termijn hoe je de spanning kan reduceren je leert ook hoe jij je patronen kan aanpassen, en vervolgens doorbreken.

Dit zijn mijn drie favoriete boeken over leven in het nu/mindfullness:

1. Kracht van het nu van Eckhart Tolle. Dit boek behoeft geen uitleg meer. Eckhart Tolle legt jou uit hoe te leven in het nu en helemaal in het moment te zijn.

2. In Fokking druk legt Thijs Launspach precies uit waarom we zo druk zijn tegenwoordig en wat je hier tegen kunt doen om meer rust in je leven te creëren.

 

3. De edele kunst van not giving a fuck. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.